Tjoho! Höstlov på Biblioteken i Falun

Klicka för hela programmet.

1. Youtube Stories

Datum måndag 29 oktober 09:00 - 14:30 (fler tillfällen)
    Plats Falu stadsbibliotek (även på andra bibliotek)

Drömmer du om att bli en Youtuber? Vad skulle du vilja berätta? Här får du lära dig att göra ett bra manus, filma, redigera och ljudlägga tillsammans med pedagogen Amrit Forss. Ålder 10-12 år. Vi tar emot anmälningar från 15 oktober. Anmäl dig till det bibliotek där du vill delta. I samarbete med Film i Dalarna.

2. Äventyren i Sagofallen

Datum måndag 29 oktober 12:00 - 13:30
    Plats Vika bibliotek

Författaren Hanna Blixt tar oss med till Sagofallens spännande värld tillsammans med syskonen Sofia och Leo. Vi får även möta Styx soldater och Svarta Damen.

3. Musiksaga för barn

Datum torsdag 1 november 10:00 - 11:00

Kom och lyssna på en musiksaga tillsammans med musikpedagog Sara Wass. Ålder 0-5 år.

4. Saga med skapande

Datum torsdag 1 november 13:30 - 14:15

Saga med skaparverkstad tillsammans med dramapedagog Cecilia Saxe och konstpedagog Ewa Lindgren från Kulturskolan. Från 3 år. Begränsat antal platser, gratisbiljetter hämtas på Falu stadsbibliotek från 15 oktober.

5. Skaparverkstad

Datum torsdag 1 november 09:30 - 10:30
    Plats Bjursås bibliotek

Skapa tillsammans med konstpedagog Ewa Lindgren från Kulturskolan. Från 3 år. Anmälan till Bjursås bibliotek.

6. Leka en bok

Datum torsdag 1 november 09:00 - 10:00
    Plats Näs bibliotek

Dramapedagogen Cecilia Saxe från Kulturskolan läser och leker en bok tillsammans med barnen. Ålder 3-6 år. Anmälan till Näs bibliotek.

7. Filmvisning

Datum torsdag 1 november 10:00 - 20:00
    Plats Näs bibliotek

Kom och se på film hela dagen. Du behöver inte anmäla dig. Dryck och snacks finns att köpa.

8. Skrik och skratta åt spökhistorier och skräck!

Datum fredag 2 november 10:00 - 12:00

Författaren Lena Ollmark berättar hur hon tänker när hon hittar på spökhistorier. Varför är det exempelvis så kul med skräck? Var får man idéer ifrån? Varför är huvudpersonen så viktig - och måste verkligen en historia ha en början och ett slut? För unga i 8-12-årsåldern. Anmälan till Falu stadsbibliotek från 15/10.

9. Skrik och skratta åt spökhistorier och skräck!

Datum fredag 2 november 14:00 - 16:00
    Plats Svärdsjö bibliotek

Författaren Lena Ollmark berättar hur hon tänker när hon hittar på spökhistorier. Varför är det exempelvis så kul med skräck? Var får man idéer ifrån? Varför är huvudpersonen så viktig - och måste verkligen en historia ha en början och ett slut? För unga i 8-12-årsåldern. Anmälan till Svärdsjö bibliotek från 15/10.