Vikas bokcirkel våren 2021

Kommande tillfällen

1. 2021-05-26 13:00 till 14:30.
    26 maj onsdag
    Plats Vika bibliotek Digitalt via Teams
    Datum 13:00 – 14:30
Visa alla

Digitalt

Välkommen att delta i Vikas bokcirkel våren 2021, under ledning av bibliotekarie Tina Hedegård. Du väljer bland titlarna och kommer med när du vill. En gång eller flera. Höj blodtrycket i en härlig diskussion. Tyvärr kan vi inte heller denna termin ses över en kopp kaffe, men vi diskuterar böcker på Microsofts mötesplats Teams istället, en onsdag i månaden.

Föranmälan, pga begränsat antal platser, via mail: vikabibliotek@falun.se. Meddela om du inte har använt Teams förut, så ringer Tina upp och visar dig innan träffen.

Onsdag 31 mars diskuterar vi boken Mannen som såg tågen gå förbi av George Simenon.

Kees Popingas liv har sett likadant ut så länge han kan minnas. Den vaga, mystiska känsla han får av att se tåg passera, särskilt nattåg, är det enda som avviker från rutinerna. Men plötsligt faller hans värld samman, när hans chef visar sig vara en bedragare, företaget konkursmässigt och Kees själv ruinerad. Han flyr sitt gamla liv med tåget till Amsterdam. Så småningom med ett annat tåg till Paris. Vid det laget, han vet det inte själv, är Kees mördare. Och den nederländska polisen är honom på spåren. Mannen som såg tågen gå förbi är en av Georges Simenons främsta romaner.

Onsdag 28 april diskuterar vi boken Livsfarligt misstag av Lars Thunell.

Annelie är medveten om att hon varit med om något ohyggligt när hon vaknar upp utan kläder i centrala Falun. Hennes minnesfragment är det enda polisinspektör Henrietta Rapp har att gå på när hon inleder utredningen. Omedvetet utmanar Henrietta den kallt beräknande förövaren. Ett livsfarligt misstag som leder till en oundviklig kamp om liv och död.

Onsdag 26 maj diskuterar vi boken Öarna av Amitav Ghosh.

Bundook. Vapen. Ett vanligt ord, men ett som vänder upp och ner på Dean Dattas liv. Han tvingas överge sitt stillsamma liv i New York som handlare i sällsynta böcker och ge sig ut på en resa utöver det vanliga; en resa som tar honom från Indien till Los Angeles och Venedig. Öarna är berättelsen om en värld på randen till katastrof, om allt större folkförflyttningar och om ostoppbar förändring. Men det är också en berättelse om hopp, om kärlek och tilltro till framtiden. "Rafflande samtidsroman", DN. "En av årets riktigt stora överraskningar", Kulturnytt.

Boktips!

1. Mannen som såg tågen gå förbi

Av: Simenon, Georges
    Publiceringsår: 1950
    Klassifikation: Skönlitteratur översatt från franska

Boktips!

1. Öarna

Av: Ghosh, Amitav
    Publiceringsår: 2020
    Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska

1. 2021-05-26 13:00 till 14:30.
    26 maj onsdag
    Plats Vika bibliotek Digitalt via Teams