Vika bokcirkel hösten 2021

Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

15 september onsdag 2021
15 december onsdag 2021
2021-09-15 till 2021-12-15.
Plats Vika bibliotek
Målgrupp:

Digitalt via Teams eller på Vika bibliotek

Har vi verkligen läst samma bok? Ta med dig din läsupplevelse till en härlig diskussion. Kom en gång eller flera! Samtalsledare är Vikas bibliotekarie Tina Hedegård. Begränsat antal platser. Anmäl dig inför varje gång med mail till vikabibliotek@falun.se. Vi träffas en onsdag i månaden kl 13, digitalt via Teams eller på Vika bibliotek, beroende på höstens restriktioner.

 • 20 oktober: Var vid gott mod: En bok om konstnären fröken Märta Måås-Fjetterström av Annika Persson

Obs! Vid detta tillfälle deltar författaren Annika Persson, digitalt via Teams eller i mötesrum Torstensson på Falu stadsbibliotek. Detta program är ett samarbete med Dalarnas Kvinnohistoriska förening. För att ansluta via Teams använder du följande länk:  https://u.to/VmWrGw

Vi uppmärksammar 100-årsjubiléet för kvinnors rösträtt 1920-1921 med en biografi om en av Sveriges mest berömda textilkonstnärer: Märta Måås-Fjetterström. Följ med till en tid när svensk textil drog kungligheter, adel och kändisar till de stora internationella utställningarna. När kvinnorna slogs för rösträtt och fick den. När fotsida kjolar och hellånga ärmar gav biljett att röra sig i världen. Och när tecknaren Märta Måås-Fjetterström tog för sig av all den nya friheten, skapade sig ett eget rum och levde i mötena med sina älskade kollegor och kamrater i ett av de första kvinnliga yrkesnätverken.
 • 17 november: En sång till alla dom av Mike Gayle

Varje vecka pratar änkemannen Hubert Bird med sin dotter som är bosatt i Australien. Han berättar detaljerat om sin händelserika pension, med dagarna fyllda av goda vänner och upplyftande aktiviteter. Men Hubert Bird ljuger. Sanningen är att dagarna går utan att han träffar en enda själ. Det är enklare så. Men när dottern oväntat bestämmer sig för att komma hem till London på besök ställs hans tillvaro på ända. Nu står Hubert inför en till synes omöjlig uppgift: att få sitt verkliga liv att likna sitt uppdiktade liv innan sanningen kommer fram.

 • 15 december: Likblomman av Anne Mette Hancock

Journalisten Heloise Kaldan befinner sig i en mardröm. Källan till hennes senaste scoop har avslöjats som lögnare och på tidningens redaktion försöker man rensa upp efter skandalen. För henne själv är det ännu värre eftersom hon också har en relation med källan. Men så får Heloise oväntat ett brev från den efterlysta mördaren Anna Kiel. Anna ska ha mördat en advokat tre år tidigare och sedan dess har hon varit på rymmen. Nu söker hon alltså kontakt med Heloise som börjar gräva i det gamla fallet. Heloise får kontakt med polismannen Erik Schäfer, som även han fått ett nytt hett tips i Anna Kiels fall. Jakten på Anna och sanningen blir allt annat än ofarlig och Heloise tvingas också konfrontera det förflutna.

Boktips 1

 1. Hon vars hjärta var som mitt

  Undertitel: Dan [Andersson] och Märta [Larsson] - en kärlekshistoria
  Av: Greider, Göran
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2020
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok

Boktips 2

 1. Var vid gott mod

  Undertitel: en bok om konstnären fröken Märta Måås-Fjetterström
  Av: Persson, Annika
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2021
  Klassifikation: Konsthistoria
  Finns som: Bok

Boktips 3

 1. En sång för alla dom

  Av: Gayle, Mike
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2021
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok

Boktips 4

 1. Likblomman

  Undertitel: [kriminalroman]
  Av: Hancock, Anne Mette
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2020
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från danska
  Finns som: Bok