Vika bokcirkel hösten 2021

Kommande tillfällen

1. 2021-10-20 13:00 till 14:30.
    20 oktober onsdag
    Datum 13:00 – 14:30
  2. 2021-11-17 13:00 till 14:30.
    17 november onsdag
    Datum 13:00 – 14:30
  3. 2021-12-15 13:00 till 14:30.
    15 december onsdag
Visa alla

Digitalt via Teams eller på Vika bibliotek

Har vi verkligen läst samma bok? Ta med dig din läsupplevelse till en härlig diskussion. Kom en gång eller flera! Samtalsledare är Vikas bibliotekarie Tina Hedegård. Begränsat antal platser. Anmäl dig inför varje gång med mail till vikabibliotek@falun.se. Vi träffas en onsdag i månaden kl 13, digitalt via Teams eller på Vika bibliotek, beroende på höstens restriktioner.

• 15 september: Hon vars hjärta var som mitt av Göran Greider

Hösten 1914 möts den fattige finnmarkspoeten Dan Andersson och studentskan Märta Larsson från Östermalm i Stockholm på Brunnsviks folkhögskola i Dalarna. Det blir upptakten till ett stormigt kärleksförhållande. Medan kriget ekar i bakgrunden finner de varandra intellektuellt och erotiskt. Men när Märtas borgerliga och frireligiösa föräldrar får reda på kärlekshistorien bryter helvetet lös.

• 20 oktober: Var vid gott mod: En bok om konstnären fröken Märta Måås-Fjetterström av Annika Persson

Obs! Vid detta tillfälle deltar författaren Annika Persson, digitalt via Teams eller i mötesrum Torstensson på Falu stadsbibliotek. Detta program är ett samarbete med Dalarnas Kvinnohistoriska förening.

Vi uppmärksammar 100-årsjubiléet för kvinnors rösträtt 1920-1921 med en biografi om en av Sveriges mest berömda textilkonstnärer: Märta Måås-Fjetterström. Följ med till en tid när svensk textil drog kungligheter, adel och kändisar till de stora internationella utställningarna. När kvinnorna slogs för rösträtt och fick den. När fotsida kjolar och hellånga ärmar gav biljett att röra sig i världen. Och när tecknaren Märta Måås-Fjetterström tog för sig av all den nya friheten, skapade sig ett eget rum och levde i mötena med sina älskade kollegor och kamrater i ett av de första kvinnliga yrkesnätverken.

• 17 november: En sång till alla dom av Mike Gayle

Varje vecka pratar änkemannen Hubert Bird med sin dotter som är bosatt i Australien. Han berättar detaljerat om sin händelserika pension, med dagarna fyllda av goda vänner och upplyftande aktiviteter. Men Hubert Bird ljuger. Sanningen är att dagarna går utan att han träffar en enda själ. Det är enklare så. Men när dottern oväntat bestämmer sig för att komma hem till London på besök ställs hans tillvaro på ända. Nu står Hubert inför en till synes omöjlig uppgift: att få sitt verkliga liv att likna sitt uppdiktade liv innan sanningen kommer fram.

• 15 december: Likblomman av Anne Mette Hancock

Journalisten Heloise Kaldan befinner sig i en mardröm. Källan till hennes senaste scoop har avslöjats som lögnare och på tidningens redaktion försöker man rensa upp efter skandalen. För henne själv är det ännu värre eftersom hon också har en relation med källan. Men så får Heloise oväntat ett brev från den efterlysta mördaren Anna Kiel. Anna ska ha mördat en advokat tre år tidigare och sedan dess har hon varit på rymmen. Nu söker hon alltså kontakt med Heloise som börjar gräva i det gamla fallet. Heloise får kontakt med polismannen Erik Schäfer, som även han fått ett nytt hett tips i Anna Kiels fall. Jakten på Anna och sanningen blir allt annat än ofarlig och Heloise tvingas också konfrontera det förflutna.

Boktips 1

Av: Hancock, Anne Mette
    Publiceringsår: 2020
    Klassifikation: Skönlitteratur översatt från danska

1. 2021-10-20 13:00 till 14:30.
    20 oktober onsdag
    Datum 13:00 – 14:30
  2. 2021-11-17 13:00 till 14:30.
    17 november onsdag
    Datum 13:00 – 14:30
  3. 2021-12-15 13:00 till 14:30.
    15 december onsdag