Forskningens Dag

15 oktober tisdag 2019
2019-10-15 till 2019-10-15.

Forskarföreläsningar

Välkommen att lyssna på korta forskarföreläsningar om aktuell klinisk forskning i Region Dalarna. Kom in en stund eller stanna hela eftermiddagen.

• 15.00 Lars Wallin -  Forskningschef
  • 15.05 Bo Brännström - Forskningsberedningens ordförande
  • 15.10 Om aktivt patientdeltagande i forskningen - eHälsotjänster blir bättre när patienterna deltar i utformningen. Vad tycker patienterna om vårdens insatser för hälsofrämjande levnadsvanor? En jämförelse mellan Sverige och USA. Migrant women’s health in migrant women’s hands? Mödravård för invandrarkvinnor.
  • 16.00 Om KOL - Kronisk Obstruktiv Lungsjukdom - En vanlig sjukdom. Men vad vet man om bästa behandling?
  • 16.30 Paus - Café REKOmmenderas, caféet på Falu stadsbibliotek, är öppet
  • 17.00 Om kvinnor och barn - Fästingburna infektioner hos barn – Borrelia och TBE. Självprovtagning för HPV-test för att förhindra livmoderhalscancer hos äldre. Kan insättning av spiral direkt efter en abort minska risken för ännu en abort?
  • 17.45 Om bukkirurgi - Jämlik kirurgi vid ljumskbråck. Hälsosamma matvanor inför kirurgi
  • 18.15 Summering - Lars Wallin och Erica Schytt CKF Dalarna

Ett samarbete med Centrum för klinisk forskning, Region Dalarna och Uppsala universitet.