Fairtrade Höstkampanj

20 oktober onsdag 2021
2021-10-20 till 2021-10-20.

Falun – en diplomerad Fairtrade City!

Under vecka 41–42 samlas certifierade Fairtrade-kommuner, butiker, företag, organisationer och andra engagerade i höstens Fairtrade-kampanj.

Onsdag 20 oktober står därför representanter för Falun Fairtrade City i ljushallen på Falu stadsbibliotek och berättar mer om Fairtrade, samt delar ut choklad och bananer – missa inte!

Kaffe, te och bananer är exempel på varor som vi konsumerar i Falun och som produceras i länder med utbredd fattigdom. Producenterna driver ofta småskaliga odlingar och har därför svårt att hävda sig på världsmarknaden. Genom att välja Fairtrade-märkta varor bidrar du till att odlare och anställda får bättre arbetsvillkor och därmed en väg ut ur fattigdomen.

Inom Falun Fairtrade City jobbar kommunen, föreningar och företag tillsammans för att:

• öka andelen etiskt märkta produkter som upphandlas inom Falu kommuns organisation
  • öka kunskapen om rättvis handel och etisk konsumtion
  • öka utbudet av av Fairtrade-märkta produkter i våra butiker, på serveringsställen och arbetsplatser

Vill du hjälpa till att minska den globala fattigdomen, se till att mänskliga rättigheter följs och bidra till hållbar utveckling – välj Fairtrade-märkt!

Läs mer på: www.kollpakonsumtion.se och www.fairtrade.se

Boktips!

1. Schyssta bananer