Arkivens Dag 2019

09 november lördag 2019
2019-11-09 till 2019-11-09.

Gömt eller glömt?

I år firas Arkivens dag i hela Norden under det gemensamma temat Gömt eller glömt? Besök arkiven och hitta din egen historia. Falu stadsbibliotek uppmärksammar särskilt att det 2019 är 100 år sedan som det beslutades om kvinnlig rösträtt i Sverige samt Falun då och nu. Elisabet Hemström, ansvarig för Dalasamlingen på Falu stadsbibliotek, finns på plats hela dagen och berättar om arkivet och dess gömmor.

• SELMA LAGERLÖF BERÄTTAR KL 13 - Nobelpristagaren och författaren Selma Lagerlöf - Annacari Jadling Ohlsson - kommer till Falu stadsbibliotek och berättar om hur det var att leva som kvinna i Falun för 100 år sedan. Programmet är ett samarbete med Dalarnas Museum.
  • KVINNOHISTORIA I FALUN - Monterutställning i Dalasamlingen på temat Kvinnohistoria i Falun.
  • UNG I FALUN IDAG - Elever på Kulturskolan i Falun ställer ut i Falu Demokraticentrum under ledning av konstpedagog Ewa Lindgren.

Föreningar i Ljushallen på Falu stadsbibliotek kl 10-15:

• DALARNAS KVINNOHISTORISKA FÖRENING
  • REBECKORNA I FALUN
  • FALU FILATELIST- OCH VYKORTSFÖRENING - Lördag 9 november uppmärksammar vi även Frimärkets Dag 2019.

BESÖK ARKIVCENTRUM DALARNA!

Arkivens Dag 2019 arrangeras dels på Falu stadsbibliotek och dels på Arkivcentrum Dalarna, på Tallenområdet. Där finns 3 arkiv: Falu kommuns centralarkiv, Dalarnas folkrörelsearkiv och Näringslivsarkivet. På Arkivens Dag är det Öppet Hus kl 11-15 på dessa 3 arkiv, på temat Gömt eller glömt? samt utställning om kvinnohistoria i Falun.

Riksarkivet samordnar Arkivens Dag i Sverige.

Boktips

1. Information i verksamhet och arkiv

Undertitel: regler och standarder med digitalt perspektiv
    Av: Burell, Mats