Sommarprogram på Biblioteken i Falun

Bibliotekets program ingår i Falu kommuns "Bästa sommaren". Ett komplett program till allt roligt som händer i kommunen hittar du på: falun.se/bästasommaren

Utställning: Modellfigurer 2020

När: fredag 29 maj – fredag 21 augusti
Var: montrarna i ljushallen på Falu stadsbibliotek

Under sommaren pågår en ny, spännande monterutställning med modellfigurer skapade i ett samarbete med medlemmarna i Falu konfliktspelsförening (Falk) och föreningen Konfliktspel i Borlänge (KiB) samt med stöd av Region Dalarna.

Sommarboken - läs och tyck till!

När: måndag 15 juni – fredag 21 augusti
Var: alla biblioteken i Falun

Välkommen att delta i sommarboksläsningen under hela sommarlovet, på alla biblioteken i Falun. Läs eller lyssna på tre böcker och sätt betyg på dem.

Hämta ett papper på ditt närmsta falubibliotek för att fylla i betygen, eller kontakta oss så skickar vi info och deltagarblankett. Du kan också fylla i betygen på webben om du klickar här!

Ta med det ifyllda pappret (om du inte skickat via webben) till vår Bokfest! - fredag 21 augusti kl 14-18 på Falu stadsbibliotek. Där delar vi ut böcker, godis och fika till alla som deltagit i Sommarboken 2020.

Om du inte kan vara med på festen kan du hämta en bok veckan innan eller efter den 21 augusti istället.

För barn och unga ca 5-15 år.

Filmverkstad

När: onsdag 8 juli kl 14-18
Var: Falu stadsbibliotek

Välkommen att skapa egna animerade filmer tillsammans med filmpedagogen Niklas Nieminen, i ett samarbete med Film i Dalarna. För ungdomar från ca 10 år.
OBS! Begränsat antal platser. Föranmälan mail till barnavdelningen eller telefon 023-83336.

Skriv- och läsverkstad

När:
måndag 13 – torsdag 16 juli, kl 13-16 varje dag
Var: Falu stadsbibliotek

Välkommen till vår litterära skaparverkstad, med Ida Wingborgh. Är du intresserad av att läsa och skriva? Vill du läsa och diskutera text tillsammans med andra? Vill du testa att skriva själv: en dikt; en låttext; en novell? För ungdomar ca 12-15 år.

Kom en dag eller flera. Ingen föranmälan, men begränsat antal platser, så kom i tid.