Skrivarläger sommar 2021

Missa inte sommarens bästa skrivarläger!

Bild på en turkos skrivmaskin på ett bord. På vänstersida, en kopp och hög med a4-ark. Höger, en uppslagen kalender och en penna. Logga längst ner till höger "En del av bästa sommaren"

Under 3 dagar testar vi tillsammans olika typer av skrivande, gör skrivövningar, pratar tips och trix.

Du får även chansen att träffa andra skrivintresserade. Du kan vara helt ny på att skriva eller van. Alla är välkomna.

Kursen är v. 25, måndag – onsdag, kl 09:30 - 12:30. Vi håller till i Folkuniversitetets lokaler på Slaggatan 8 i Falun.

Max antal deltagare: 10 st
Boka din plats senast 17 juni, 2021

Lägret är ett samarbete mellan Biblioteken i Falun och Folkuniversitetet. Ledare är de skrivande bibliotekarierna Petra Mases, Sara Tuss Efrik och Karolina Nordman.

Anmäl dig via Folkuniveristetet.se: Klicka här för att komma till anmälningssidan

Vi som håller i skrivarlägret:

Bild på Karolina, Petra och Sara som jobbar på biblioteket. De står i trappan på Falu stadsbibliotek

Karro

Karro jobbar på Biblioteken i Faluns bokbuss.

Tre snabba frågor:

Vad läser du just nu? - Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck

Hur skulle du beskriva din skrivarstil? - Jag skriver egna låtar, lekfull teater och dramatik, kanske lite stand-up? Samt noveller. Stilen är ofta lite galen, knäpp, rolig och gränslös, jag tycker om att vrida och vända på saker och skriva saker tvärtemot hur man brukar.

Vad är det konstigaste du hjälpt någon med på biblioteket? - Jag skulle hjälpa till att låsa upp vår barntoalett ganska nyss, det gör man från en knapp i disken. Men jag är ganska ny här och har inte koll på alla knappar. Så då råkade jag trycka på högtalarmeddelandet att vi stänger nu, fast vi inte gjorde det. Blev väldigt knasigt och roligt.

Petra

Petra jobbar på stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning. 

Tre snabba frågor:

Vad läser du just nu?Blixtra, spraka, blända av Jenny Jägerfeldt

Hur skulle du beskriva din skrivarstil? - Jag skriver mest låttexter och dikter men även noveller med inslag av fantastik!

Vad är det konstigaste du hjälpt någon med på biblioteket? - Man kan få vilka frågor som helst på biblioteket - ibland känns det som att folk kommer med alla frågor som de inte vet vem som de ska vända sig till med! Typ: min mamma är psykiskt sjuk och det är så svårt att ta hand om henne - kan du rekommendera någon bok om detta? Eller: jag ska sälja min mandolin som jag haft sen jag var barn - vet du hur jag ska göra?

Sara

Sara jobbar på Biblioteken i Faluns bokbuss. 

Tre snabba frågor:

Vad läser du just nu?Just nu läser jag Hummerns sköld av Caroline Albertine Minor

Hur skulle du beskriva din skrivarstil? - Överdriven, kitchig, gotisk, bekännande, lögnaktig, dödslängtande, onyanserad, upptagen, manisk, generös.

Vad är det konstigaste du hjälpt någon med på biblioteket? -  En låntagare kom in och ville ha hjälp med att få en text uppläst. Det var en slags ramsa eller dikt, väldigt vacker och creepy. Jag frågade vem som hade skrivit den. Det ville hen inte säga. Innan hen lämnade disken sa hen att jag precis kastat en förbannelse över hens syster. Sen försvann hen. Det var konstigt.