Skaffa bibliotekskort

Bibliotekskort

Ett bibliotekskort får du i bibliotekets informationsdisk. Du måste legitimera dig, antingen med en giltig ID-handling eller genom vårdnadshavare /lärare. Det finns ett vitt kort för barn och ett grönt kort för vuxna. Kortet är gratis och du får det medan du väntar.


Du kan låna och lämna tillbaka medier på alla kommunens bibliotek inklusive bokbussen. Med en PIN-kod (4 siffror) till ditt kort kan du själv låna och låna om i våra självbetjäningsautomater eller här på vår webbplats. Du kan även reservera böcker, låna e-böcker m.m. Pin-koden får du i bibliotekets informationsdisk.

Låneregler hittar du här

Det gröna bibliotekskortet fungerar också som utskriftskort och kopieringskort. Du laddar det med valfri summa i informationsdisken.

Anställda i Falu kommun kan logga in på interna sidor, studerande kan söka kurser, föräldrar kan kommunicera med barnens skola och kortet kan användas som liftkort i Källviksbacken.

Det Gröna kommunkortet

Här kan du snart skapa ett tillfälligt online-konto


Ny låntagare? Om du fyller i formuläret hemifrån skapas ett konto som gäller under 48 timmar. Du kan då låna e-böcker och reservera böcker m.m. i bibliotekskatalogen. Ett fast bibliotekskort får du sedan i bibliotekets informationsdisk. Du måste visa en giltig ID-handling.