Meröppet på Biblioteken i Falun

Nu ska kommundelsbiblioteken i Svärdsjö, Bjursås och Vika börja med Meröppet. Det betyder att du kan använda biblioteket även när personalen inte är på plats. Självklart kommer vi fortfarande att ha ditt bibliotek bemannat som tidigare, men med Meröppet kan du göra ditt besök när du vill. Du bestämmer!

Meröppet ger dig tillgång till biblioteket klockan 06:00 till 21:00 alla dagar i veckan. Enkelt och smidigt när det passar dig. Du öppnar dörren med ditt gröna Bibliotekskort, men först måste funktionen Meröppet läggas till av biblioteket. Kortet får alla över 18 år skaffa helt gratis. Kom in så berättar vi mer.

Så kommer du in och går ut

• Under meröppettid öppnar du dörren med hjälp av ditt Bibliotekskort. Kortet är personligt och får inte lämnas till någon annan. Barn får självklart förlja med vårdnadshavare.
  • Du kan inte vara kvar efter klockan 21.
  • Se till att dörren stängs efter dig vid in- och utgång.

Detta kan du göra under meröppet

• Låna och lämna böcker eller annat material.
  • Hämta dina reservationer.
  • Träffas, mysa eller pausa en stund.
  • Läsa tidningar och tidskrifter.
  • Använda datorer och trådlöst nätverk.
  • Skriva ut och kopiera (gäller för närvarande inte Vika).