Meröppet på Biblioteken i Falun

Nu har kommundelsbiblioteken i Svärdsjö, Bjursås och Vika börjat med Meröppet! Det betyder att du kan använda biblioteket även när personalen inte är på plats. Självklart kommer vi fortfarande att ha ditt bibliotek bemannat som tidigare, men med Meröppet kan du göra ditt besök när du vill. Du bestämmer!

Meröppet ger dig tillgång till biblioteket klockan 06:00 till 21:00 alla dagar i veckan. Enkelt och smidigt när det passar dig!

Gör ett besök på det bibliotek där du vill ha tillgång till Meröppet, så hjälper vi dig att lägga till behörighet på det gröna Bibliotekskortet. Detta blir sedan din nyckel för att komma in på biblioteket under Meröppettid. Ta gärna med om du har ett grönt Bibliotekskort sedan tidigare, annars får du ett av oss, räkna med att det tar ca 15 minuter när du ska registrera dig.

Om öppettiderna är snäva eller du har lång väg hit går det bra att kontaka oss på förhand för att boka in en tid som passar bättre. Kortet får alla över 18 år skaffa helt gratis. Kom in eller hör av dig till oss så berättar vi mer.

Så kommer du in och går ut

• Under meröppettid öppnar du dörren med hjälp av ditt Bibliotekskort. Kortet är personligt och får inte lämnas till någon annan. Barn får självklart förlja med vårdnadshavare.
  • Du kan inte vara kvar efter klockan 21.
  • Se till att dörren stängs efter dig vid in- och utgång.

Detta kan du göra under meröppet

• Låna och lämna böcker eller annat material.
  • Hämta dina reservationer.
  • Träffas, mysa eller pausa en stund.
  • Läsa tidningar och tidskrifter.
  • Använda datorer och trådlöst nätverk.