Vinterlov på Biblioteken i Falun

Hälsning från bibliotekspersonalen:

I år är det ett annorlunda vinterlov på Biblioteken i Falun. En annorlunda jul för många.
Vi har inga aktiviteter på plats utan vi ger tips vad man kan gör från hemmets trygga vrå.

Vi tipsar om att våra trevliga e-tjänster finns;  vi har också samlat lite kreativa aktiviteter att göra hemma.

Missa heller inte att Vinterboken har premiär!

Vinterboken

Läs eller lyssna på 3 böcker under lovet - få en bok!

Hämta ut ett Vinterboken-betygsblad på närmsta bibliotek i Falun eller fyll i via vår hemsida.

Vi återkommer om datum för bokutdelning.

OBS! Med reservation för förändring av tid eller plats pga eventuella nya allmänna råd kring Corona.

Skapa hemma på Jullovet

Biblioteken i Falu har samlat kreativa aktiviteter och pyssel i olika svårighetsgrader att göra hemma på vinterlovet.

Något för stora, något för små. Av sådant man kan hitta i skrivbordslådan eller i pappersåtervinningen.

Instruktioner och pdf:er

Målarmallar

Har du tillgång till en skrivare hemma? Välkommen att ladda ner dessa målarmallar på temat vinter och jul.

Gratis målarmallar på tema jul och vinter:

Tips: kika in på våra digitala tjänster!

Med ditt lånekort och din pinkod har du nycklarna till Biblioteken i Faluns e-bibliotek. Här är några tips på vad man kan göra under lovet.

Pressreader

PressReader är en tidnings- och tidskriftsdatabas. Här kan du läsa tidningar i fulltext från hela världen och på många olika språk. Det finns ca 240 svenska tidningar och sammanlagt ca 7 000 tidningar från övriga världen.

Vill du också ha tillgång? Du hittar information om hur man gör under E-biblioteket, under rubriken E-tidningar.

Cineasterna - film genom biblioteket

Cineasterna är en streamingtjänst som bara är tillgänglig för bibliotek och deras låntagare. Tjänsten är gratis, och man kan låna två filmer per låntagare och 30-dagarsperiod.

Mer information hittar du under E-biblioteket och Cineasterna här på vår sida.

E-böcker och e-ljudböcker

En e-bok är en bok som har överförts till elektroniskt format, så att du kan läsa texten direkt på din dator, surfplatta, mobiltelefon eller på en särskild läsplatta.

En e-ljudbok är en ljudbok som spelas upp via internet. Om du lyssnar genom webbläsaren i PC/Mac måste du vara ansluten till internet. Väljer du att hämta gratisappen Biblio till din platta eller telefon, kan du också göra boken tillgänglig för att lyssna offline.

Vill du läsa mer om hur det fungerar? Kika in på E-biblioteket och välj antingen e-böcker eller e-ljudböcker.