Coronainformation

Smittspridningen av covid-19 fortfarande mycket stor och vi följer de senaste riktlinjerna för Dalarna.

Läs om vad som gäller på biblbioteken i Falun under rubriken Skärpta allmänna råd.
Aktuella öppettider för dagen hittar lättast du på webbplatsens startsida, lokal information om varje bibliotek på respektive sida.

Falu kommuns informationssida hittar du aktuell information kring corona och kommunens övriga verksamheter.

Bibliotekets personal uppmanas att arbeta hemma och stanna hemma vid minsta symptom. Det medför lägre bemanning i våra informationsdiskar och kan ge längre väntetid i telefon eller när du besöker oss. Vi är tacksamma för er förståelse kring detta. Du kan även kontakta oss via e-post. Räkna med ev längre svarstider även där.

Skärpta allmänna råd gäller fortfarande på biblioteket

  • Tidsbegränsa ditt besök och stanna i max 15 minuter på biblioteket. Låna,  hämta reservationer och återlämna är vad som gäller.
  • Vi begränsar antalet besökare inne i lokalerna.
  • Max 4 personer samtidigt på småbarnsavdelningen.
  • Biblioteken kan tyvärr inte fungera som en mötesplats under rådande omständigheter.
  • Samtliga datorer och grupprum är stängda.
  • Vi har tagit bort i stort sett alla sittplatser. Några är kvar för våra tidningsläsare.
  • Vill du inte komma in på biblioteket? LÄS OM BOKUTLÄMNING HÄR

Ändrade rutiner och allmänna råd

Besökare kan tillsvidare inte skriva ut, scanna eller kopiera på Biblioteken i Falun. Det är tyvärr en nödvändig åtgärd för att skydda besökare och personal mot smitta.
Om det du vill skriva/scanna /kopiera gäller Falu kommun hänvisar vi till Kontaktcenter vid Stora torget.

Du som inte vill gå in på biblioteket nu på grund av smittorisken kan beställa böcker m.m. och hämta dem utanför entrén på en överenskommen tid. Här hittar du mer information om stadsbibliotekets service. Till kommundelsbiblioteken ringer eller mailar du direkt så berättar personalen hur du kan göra. 

Som en förebyggande säkerhetsåtgärd har vi slutat med hantering av kontanter och hänvisar till betalning via kort (på Falu stadsbibliotek) eller Swish (på biblioteksfilialerna).

Låna gärna om dina böcker på vår hemsida. Du kommer till din sida via den gröna knappen uppe till höger på din dator eller via plustecknet nedtill på skärmen om du använder mobil. För att logga in använder du ditt bibliotekskort och PIN-kod.

Det går att lämna tillbaka dina lån även när biblioteket är stängt eller om du annan anledning inte vill komma in. Bokinkast eller återlämningslåda finns på samtliga bibliotek, läs mer under fliken "Våra bibliotek".

För att underlätta för de som har svårt att ta sig till biblioteket så tar vi för närvarande inte ut några förseningsavgifter. Antal omlån är tillfälligt obegränsade.

Visningar och program

Våra visningar och program är antingen inställda eller så har de fått en digital form.

Följ vad som händer i webbkalendariet och på facebook/instagram.

Myndighetsinformation på olika språk