Coronainformation

Smittspridningen av covid-19 ökar just nu markant och vi följer de senaste rekommendationerna och riktlinjerna för Dalarna. Läs om vad som gäller på biblbioteken i Falun under rubriken Skärpta allmänna råd. Aktuella öppettider för dagen hittar lättast du på webbplatsens startsida, lokal information om varje bibliotek på respektive sida.

Falu kommuns informationssida hittar du aktuell information kring corona och kommunens övriga verksamheter.

Bibliotekets personal uppmanas att stanna hemma vid förkylningssymptom. Det medför lägre bemanning i våra informationsdiskar och kan ge längre väntetid i telefon eller när du besöker oss. Vi är tacksamma för er förståelse kring detta. Du kan även kontakta oss via e-post. Räkna med ev längre svarstider även där.

Skärpta allmänna råd gäller på biblioteket från den 12/11

  • Vi stänger användningen av samtliga datorer och grupprum.
  • Vi har tagit bort i stort sett alla bord och stolar. Några är kvar för våra tidningsläsare.
  • Biblioteken kan tyvärr inte fungera som en mötesplats under rådande omständigheter.
  • Vi väljer att tidsbegränsa besöken och ber dig att vara inne på biblioteket i max 15 minuter.Låna,  hämta reservationer och återlämna är vad som gäller.
  • Vi begränsar antalet besökare inne i lokalerna.
  • Vill du inte komma in på biblioteket? Hör av dig till oss på biblioteket så hittar vi en lösning.

Ändrade rutiner och allmänna råd

Från och med den 22 juni kan besökare inte skriva ut, scanna eller kopiera på Biblioteken i Falun. Det är tyvärr en nödvändig åtgärd för att skydda besökare och personal mot smitta.
Detta gäller tillsvidare. Om det du vill skriva/scanna /kopiera gäller Falu kommun hänvisar vi till Kontaktcenter vid Stora torget.

Du som inte vill gå in på biblioteket nu på grund av smittorisken kan beställa böcker m.m. och hämta dem utanför entrén på en överenskommen tid. Här hittar du mer information om stadsbibliotekets service. Till kommundelsbiblioteken ringer eller mailar du direkt så berättar personalen hur du kan göra.

Som en förebyggande säkerhetsåtgärd slutar vi nu tillfälligt med hantering av kontanter och hänvisar till betalning via kort (på Falu stadsbibliotek) eller Swish (på biblioteksfilialerna).

Låna gärna om dina böcker på vår hemsida. Du kommer till din sida via den gröna knappen uppe till höger på din dator eller via plustecknet nedtill på skärmen om du använder mobil. För att logga in använder du ditt bibliotekskort och PIN-kod.

För att underlätta för de som har svårt att ta sig till biblioteket så tar vi för närvarande inte ut några förseningsavgifter. Max antal omlån är tillfälligt höjt till 10.

Visningar och program

Våra visningar och program är antingen inställda eller så har de fått en digital form.

Följ vad som händer i webbkalendariet och på facebook/instagram.

Myndighetsinformation på olika språk