Coronainformation

Information angående bibliotekens verksamhet och coronaviruset hittar du på denna sida. Vi uppdaterar den när något nytt som gäller biblioteken inträffar. Aktuella öppettider för dagen hittar lättast du på webbplatsens startsida, lokal information om varje bibliotek på respektive sida.

Biblioteken kan komma att snabbt ändra öppettider, ställa in program och annan verksamhet om det blir aktuellt. Håll dig uppdaterad här på vår hemsida och i sociala medier. På Falu kommuns informationssida hittar du aktuell information kring corona och kommunens övriga verksamheter.

Biblioteken i Falun värnar om sina användare och följer därför kontinuerligt den fortsatta utvecklingen och de rekommendationer och beslut som utfärdas av myndigheterna.

Just nu tar vi på biblioteket det säkra före det osäkra och uppmanar vår personal att stanna hemma vid förkylningssymptom. Det medför lägre bemanning i våra informationsdiskar och kan ge längre väntetid i telefon eller när du besöker oss. Vi är tacksamma för er förståelse kring detta.

Du kan även kontakta oss via e-post. Räkna med ev längre svarstider även där.

Nya rutiner och allmänna råd

Från och med den 22 juni kan besökare inte skriva ut, scanna eller kopiera på Biblioteken i Falun. Det är tyvärr en nödvändig åtgärd för att skydda besökare och personal mot smitta.
Detta gäller tillsvidare. Om det du vill skriva/scanna /kopiera gäller Falu kommun hänvisar vi till Kontaktcenter vid Stora torget.

Du som inte vill gå in på biblioteket nu på grund av smittorisken kan beställa böcker m.m. och hämta dem utanför entrén på en överenskommen tid. Här hittar du mer information om stadsbibliotekets service. Till kommundelsbiblioteken ringer eller mailar du direkt så berättar personalen hur du kan göra.

Bjursås bibliotek, som är inrymt i ett trygghetsbende, är stängt tillsvidare. Personalen fortsätter dock att ta emot återlämnade böcker och att lämna ut reservationer efter överenskommelse. Du når dem via: bjursasbibliotek@falun.se eller på telefon 023-83154.

Som en förebyggande säkerhetsåtgärd slutar vi nu tillfälligt med hantering av kontanter och hänvisar till betalning via kort (på Falu stadsbibliotek) eller Swish (på biblioteksfilialerna).

Vid användning av bibliotekens besöksdatorer är det viktigt att tvätta händerna före och efter användning.

Låna gärna om dina böcker på vår hemsida. Du kommer till din sida via den gröna knappen uppe till höger på din dator eller via plustecknet nedtill på skärmen om du använder mobil. För att logga in använder du ditt bibliotekskort och PIN-kod.

För att underlätta för de som har svårt att ta sig till biblioteket så tar vi för närvarande inte ut några förseningsavgifter. Max antal omlån är tillfälligt höjt till 10.

Visningar och program

De flesta av våra fysiska visningar och program är antingen inställda eller så har de fått en digital form.

Följ vad som händer i webbkalendariet och på facebook/instagram.

Myndighetsinformation på olika språk