Cineasterna - film genom biblioteket

Cineasterna är en streamingtjänst som bara är tillgänglig för bibliotek och deras låntagare. Tjänsten är gratis, och man kan låna två filmer per låntagare och 30-dagarsperiod.  Tyvärr är vår gemensamma filmbudget begränsad, vilket ibland innebär att det inte går att låna film i slutet av månaden. Vi beklagar!

Du kan använda din smarta telefon, platta eller dator, och det går också bra att streama filmen till en TV-skärm.

För att kunna titta måste du vara uppkopplad till internet men du kan göra avbrott i tittande när det passar dig. Filmen är tillgänglig under 48 timmar. Under den perioden kan du se om filmen hur många gånger du vill.

Filmerna finns inte med i bibliotekskatalogen utan du surfar runt, väljer och lånar direkt på Cineasternas webbplats.

I den här videon från Digiteket får du lära dig Att använda streamingtjänsten Cineasterna
Undertexter kan du slå av/på i menyraden längst ner på höger sida i filmrutan. Eller följ instruktionerna nedan, vilket som passar dig bäst.

Så här använder du Cineasterna

För att kunna låna filmer genom Cineasterna behöver du ha ett bibliotekskort och en pinkod. Läs mer under rubriken Skaffa bibliotekskort .

  1. Gå till Cineasternas webbplats (cineasterna.com). Du kan också ladda ner appen Cineasterna från Google Play för Android telefon/platta eller från App Store för iPhone/iPad.
  2. Välj Biblioteken i Falun i rullgardinsmenyn under frågan Var har du ditt bibliotekskort? Klicka sedan på Gå vidare
  3. När du har valt en film genom att klicka på den kommer du till en sida där själva lånet görs. Observera att du inte måste skapa ett konto för att titta - välj bara "hoppa över" så kommer du vidare.
  4. Under filmbilden hittar du information om spellängd med mera, och längst till höger anges vilken/vilka undertexter som finns. De allra flesta filmerna har svensk text. 

Är det första gången du lånar film från Cineasterna så klicka på den vita frågetecknet längst ner på sidan. Där får du veta allt du behöver för att komma igång och lite till.