Bjursås bibliotek

Bjursås bibliotek/servicepunkt ligger centralt i Sandtäktsgården. Här finns böcker för barn, ungdom och vuxna, ljudböcker, filmer och tidskrifter för hemlån. Du kan slå dig ner och dricka en kopp kaffe eller te när du läser våra lokaltidningar, Falu Kuriren och Dalademokraten.

Bild inomhus från biblioteket i Bjursås.

Lyssna på dagens tidning

Om du har svårt att läsa en papperstidning kan du lyssna till Falukuriren i stället genom en Daisyspelare som är anpassad för dig med synnedsättning. Vi hjälper dig att komma igång.

Arbetsplats och samlingspunkt

 • På biblioteket kan du använda trådlöst nätverk utan kostnad. Det finns en arbetsplats med dator, samt skrivare, kopiator och scanner. Här kan du även släktforska.

 • På informationsplatsen annonseras vad som är på gång i Bjurås och resten av kommunen. Har du något som du vill ställa ut så prata med personalen.

 • Du kan låna lokalen och vår utrustning utan kostnad när biblioteket är stängt. Till exempel för studier eller ideell föreningsverksamhet.


Tillgänglighet

Återlämning när biblioteket är stängt. Återlämningslåda finns till vänster om ingången till biblioteket, inomhus på Sandtäktsgården.

Parkering
 för funktionsnedsatta finns i anslutning till entrén. 

Entréhallen och biblioteket ligger i samma plan som parkeringen.

Informationsdisk finns direkt till vänster innanför de inre entrédörrarna. Du kan alltid få personlig hjälp av personalen där.

Toalett anpassad för personer med funtionsnedsättning finns i entréhallen.Väl mött på Bjursås bibliotek/servicepunkt!

Kontakta Bjursås bibliotek

Kartbild som visar var Bjursås bibliotek ligger. Klicka för att gå till Google Maps.
Adress: Bjursåsvägen 28 790 21 Bjursås
Telefon: 023 - 831 54

Meröppet

Nu har kommundelsbiblioteken i Svärdsjö, Bjursås och Vika börjat med Meröppet! Det betyder att du kan använda biblioteket även när personalen inte är på plats. Självklart kommer vi fortfarande att ha ditt bibliotek bemannat som tidigare, men med Meröppet kan du göra ditt besök när du vill. Du bestämmer!

Läs mer här

Öppettider

 1. aug 18
  torsdag
  1. 10:00-12:00
  2. 13:00-16:00
 2. aug 19
  fredag
  1. Stängt
 3. aug 20
  lördag
  1. Stängt
 4. aug 21
  söndag
  1. Stängt
 5. aug 22
  måndag
  1. 14:00-18:00
 6. aug 23
  tisdag
  1. 10:00-12:00
  2. 13:00-16:00
 7. aug 24
  onsdag
  1. 14:00-18:00