Bjursås bibliotek

Biblioteket är fortfarande stängt p.g.a. Corona-pandemin, men viss service kommer ändå att finnas över sommaren. Fortsätt reservera böcker på webben, via telefon (telefonsvarare finns) eller mail när det passar dig. Från den 16 juni kan du hämta dina reservationer på torsdagar efter kl 13.00 (förutom 27/7-2/8). En bokvagn med reserverade böcker och en återlämningslåda som töms varje vecka står utanför biblioteket. Från den 1 juni har vi utökat lånetiden ända till den 19 augusti (14-dagars lån gäller för reserverade böcker). Frågor via e-post och telefon besvaras så fort vi har möjlighet.

Bild inomhus från biblioteket i Bjursås.

Bjursås bibliotek/servicepunkt ligger centralt i Sandtäktsgården. Här finns böcker för barn, ungdom och vuxna, ljudböcker, filmer och tidskrifter för hemlån. Du kan slå dig ner och dricka en kopp kaffe eller te när du läser våra lokaltidningar, Falu Kuriren och Dalademokraten.

Lyssna på dagens tidning

Om du har svårt att läsa en papperstidning kan du lyssna till Falukuriren i stället genom en Daisyspelare som är anpassad för dig med synnedsättning. Vi hjälper dig att komma igång.

Arbetsplats och samlingspunkt

På biblioteket kan du använda trådlöst nätverk utan kostnad. Det finns en arbetsplats med dator, samt skrivare, kopiator och scanner. Här kan du även släktforska.

På informationsplatsen annonseras vad som är på gång i Bjurås och resten av kommunen. Har du något som du vill ställa ut så prata med personalen.

Du kan låna lokalen och vår utrustning utan kostnad när biblioteket är stängt. Till exempel för studier eller ideell föreningsverksamhet.


Tillgänglighet

Återlämning när biblioteket är stängt. Återlämningslåda finns till vänster om ingången till biblioteket, inomhus på Sandtäktsgården.
Parkering
 för funktionsnedsatta finns i anslutning till entrén. 
Entréhallen och biblioteket ligger i samma plan som parkeringen.
Informationsdisk finns direkt till vänster innanför de inre entrédörrarna. Du kan alltid få personlig hjälp av personalen där.
Toalett anpassad för personer med funtionsnedsättning finns i entréhallen.

Väl mött på Bjursås bibliotek/servicepunkt!

Kontakta Bjursås bibliotek

Kartbild som visar var Bjursås bibliotek ligger. Klicka för att gå till Google Maps.
Adress: Bjursåsvägen 28 790 21 Bjursås
Telefon: 023 - 831 54

Biblioteket är fortfarande stängt p.g.a. Corona-pandemin, men viss service kommer ändå att finnas över sommaren.

Fortsätt reservera böcker på webben, via telefon (telefonsvarare finns) eller mail när det passar dig. Från den 16 juni kan du hämta dina reservationer på torsdagar efter kl 13.00 (förutom 27/7-2/8). En bokvagn med reserverade böcker och en återlämningslåda som töms varje vecka står utanför biblioteket. Från den 1 juni har vi utökat lånetiden ända till den 19 augusti (14-dagars lån gäller för reserverade böcker).

Frågor via e-post och telefon besvaras så fort vi har möjlighet.

Öppettider

 1. sep 20
  söndag
  1. Stängt
 2. sep 21
  måndag
  1. Stängt
 3. sep 22
  tisdag
  1. Stängt
 4. sep 23
  onsdag
  1. Stängt
 5. sep 24
  torsdag
  1. Stängt
 6. sep 25
  fredag
  1. Stängt
 7. sep 26
  lördag
  1. Stängt